Jouw
wensenlijstje
Verzamel items uit ons assortiment en bestel of vraag meer informatie aan.


Totaal 0 items

Wensenlijstje >

Sloophout

Sloophouten diversen op maat!

Sloophout nachtkastje

Prijs € 220,00

Kist van sloophout

Prijs € 345,00

Sloophout schoenenkast

Prijs € 1.480,00

Kadobon

Prijs p.o.a.

Van alles en nog wat van levendig oud hout

Sloophout of resthout, er zijn veel namen te bedenken voor het oude en kleurrijke hout dat we gebruiken om karakteristieke meubelen van te maken. Een meubel van recycle hout laat vaak meerdere lagen oude verf zien waardoor het zijn specifieke uiterlijk heeft. Of daar waar andere latten hebben gezeten, kun je nog het originele hout zien.
Dit authentieke sloophout halen wij uit Roemenië omdat daar veel oude huizen en gebouwen gesloopt worden o.a. om ruimte te maken voor nieuwbouw. Het hout wordt ontdaan van spijkers e.d. en naderhand wordt het goed afgelakt zodat de verf niet afbladdert, oneffenheden worden gemaskeerd en je het desgewenst met een vochtige doek kunt afnemen.
We zijn lang geleden al begonnen met kisten van sloophout, groot en klein, met de specifieke zwarte scharnieren en sluiting; we noemen het Roemeens beslag. Deze sloophouten speelgoedkisten, opbergkisten, dekenkisten zijn of gestreept of mozaïek. Nu kunnen ze ook op maat en kleur voor de klant worden gemaakt.
Naast deze handige en kleurrijke kisten maken we bijvoorbeeld ook lijsten of spiegellijsten van sloophout, smalle of brede, dik of dun, wat je maar wilt. Kleine kistjes voor kleine spulletjes maar ook krukjes, salontafeltjes en bijzettafeltjes waarvan je, zoals je van ons gewend bent, ook weer zelf de afmetingen c.q. kleur van kunt bepalen.
We hebben ook al eens een badkamermeubel/ wastafelmeubel met laden van sloophout gemaakt. Het geheel werd natuurlijk van een dikke laklaag voorzien. Dit hebben we op verzoek van een klant gemaakt.
Dus als je zelf ook een leuk idee hebt, laat het ons weten en dan maken wij er een prijsje voor. Wanneer je het vooraf aangeeft kunnen we de meubels ook demontabel laten maken. En wanneer wij komen bezorgen dan zetten we het ook voor je in elkaar.

We leveren door heel Nederland en een deel van Duitsland en groot deel van België.