Vrolijk authentiek design

Wat is Sloophout

Deze meubelen zijn, helaas, niet meer leverbaar.

Sloophout of resthout is hout dat al eerder is gebruikt en vervolgens gesloopt wordt en hergebruikt om, in ons geval, meubels van te maken. Het kan dus van alles zijn: vuren, grenen, eiken. Het kan 10 jaar oud zijn maar ook 100. Meestal komt het uit oude huizen die ruimte moeten maken voor nieuwbouw. Het zijn vooral oude deuren, kozijnen, kasten maar ook schuurtjes bijvoorbeeld. De sloophouten meubels van de Steigeraar komen uit Brasov, Roemenië. Claudiu, de vakman aldaar, heeft een grote opslag bij zijn timmerwerkplaats die afgeladen is met resthout; het is een kleurig geheel.

Het mooie aan deze sloophout meubelen vinden wij, dat het hout is met een geschiedenis: gebruikerssporen, meerdere oude verflagen over elkaar, een gat waar eens een deurkruk heeft gezeten. Je kunt het allemaal wegdoen maar je kunt er ook unieke dingen van maken en zo spaar je tevens nieuw hout uit; voor deze meubels hoeft er niet opnieuw gekapt worden en dat is bewust omgaan met het milieu.

Ieder meubel is uniek, sowieso qua kleurstelling; er bestaat geen tweede van! Je kunt kiezen voor bestaande modellen maar er kunnen ook nieuwe meubelen op maat gemaakt worden. Ze worden samengesteld uit stukken afvalhout die aan elkaar worden gelijmd en afgelakt zodat de oude kleuren niet verder verloren gaan en het ook gebruiksvriendelijker wordt.

Tafelbladen worden uit 3 lagen afvalhout samengesteld en gedroogd in een droogcabine. Je hebt altijd de keus uit een mozaïek of gestreept patroon en de kleuren kun je deels zelf bepalen. Gezocht wordt dan naar een kleur die er het dichts bij in de buurt komt. Je kunt deze sloophouten meubels gewoon met een droge of vochtige doek afnemen en verder hoeft er niets aan te gebeuren: het meubel van gerecycled hout kan weer ‘eeuwen’ mee.

Aanbieding

€ 0,-

Jouw
wensenlijstje
Verzamel items uit ons assortiment en bestel of vraag meer informatie aan.


Totaal 0 items

Wensenlijstje >