Jouw
wensenlijstje
Verzamel items uit ons assortiment en bestel of vraag meer informatie aan.


Totaal 0 items

Wensenlijstje >

Eikenhout

Eiken banken, stoelen, krukken op maat!

Eiken krukje Ukkie

Prijs € 125,00

Eiken barkruk

Prijs € 245,00

Eiken bank Hullu

Prijs € 415,00

Eiken bank Bryoni

Prijs € 455,00

Bank tegen muur

Prijs p.o.a.

Banken, stoelen en stevige krukken van duurzaam eikenhout

Ons steigerhouten krukje Ukkie is vanaf het begin af aan al een gewild meubeltje geweest. Hij wordt veel gebruikt op de kinderkamer maar ook als salontafeltje, bijzetter, opstapje en nachtkastje en dat voor een leuk prijsje. Waarom zullen we hem dan niet gelijk ook van eiken maken? Zo gezegd, zo gedaan. Standaard hoogte is 40cm en bij de eettafel maken we hem iets hoger, namelijk 46cm en dat voor dezelfde prijs. Altijd handig zo’n kruk wanneer je net een zitplaats te kort komt!
Hij kan ook breder worden gemaakt en dan heb je een eiken bankje.
Een hogere uitvoering van dit model is de eiken barkruk, net zo stevig en degelijk en natuurlijk op hoogte gemaakt bij de bar of statafel van eikenhout want die we ook voor je kunnen maken.
Mooie eiken banken zijn: Hullu (met dichte zijkanten), Iris (op poten) en Bryoni met blokpoten. Deze blokpoten kunnen gewoon onder de zitting blijven maar ze kunnen er ook doorheen zodat je ze aan de bovenkant ziet. Hij hoort bij de eiken tafels Bryoni, Olle- Bryoni en de Claudiu die volgens hetzelfde principe gemaakt zijn. Natuurlijk is hij ook nog met andere tafels te combineren. Je kunt je afvragen of je de bank even lang als de tafel wilt of juist korter zodat hij tussen de poten van de tafel past?
Tevens zijn dit leuke zitmeubelen om vrij in de ruimte te plaatsen: in een hal of een wachtruimte, in de keuken of een schoolkantine?
Voor buiten, of voor binnen als je de ruimte hebt (serre, hal of ontvangstruimte), is er de loungestoel en de loungebank Roderik van eiken. Met een relaxte zit en met brede armleuningen waar je met gemak bijvoorbeeld een bakje koffie op kunt zetten. Geschikt voor standaard kussens 60x60cm.
Standaard wordt er ruim 2 cm dik massief eiken voor deze meubels gebruikt. Op verzoek kan dit ook van ruim 4 cm dik eiken voor een robuuste look. Dit is wel iets duurder. Buiten geplaatst zal onbehandeld eik vergrijzen.