Jouw
wensenlijstje
Verzamel items uit ons assortiment en bestel of vraag meer informatie aan.


Totaal 0 items

Wensenlijstje >

Eikenhout

Eiken tafels op maat!

Eiken eettafel Bryoni

Prijs € 825,00

Stalen hoge tafel Eik

Prijs € 860,00

Eiken tafel Marco

Prijs € 895,00

Eiken Bryoni met verstekrand

Prijs € 900,00

Eiken eettafel Olle- Bryoni

Prijs € 900,00

Kruispoot tafel, eiken

Prijs € 1.150,00

Kruispoot tafel Bryoni, eiken

Prijs € 1.155,00

Tafel Bryoni Robuust eiken

Prijs € 1.265,00

Eiken kasteeltafel

Prijs € 1.300,00

Tafel Bryoni extra Robuust

Prijs € 1.325,00

Eettafel Lian

Prijs € 1.375,00

V poot tafel

Prijs € 1.750,00

Tafel en bank, staal & eiken

Prijs € 2.300,00

Matrix poot tafel

Prijs p.o.a.

Schitterende tafels op maat gemaakt van robuust eikenhout

Al deze meubels hebben in ieder geval één ding gemeen: naast het feit dat ze natuurlijk erg mooi en degelijk zijn, worden ze gemaakt van massief eiken planken uit één stuk. Je hebt de keus uit een dikke 2 cm of een dikke 4 cm dik geschaafde planken voor een heel robuust uiterlijk. Het eikenhout is afkomstig van de welbekende eikeboom en dat is sterk, hard en duurzaam. In de planken die wij gebruiken zitten wel noesten maar we kunnen de planken wel wat selecteren want de een houdt nu eenmaal meer van noesten dan een ander.
Een aantal van onze succesvolle steigerhouten tafels maken we ook in eikenhout: o.a. de tafel Bryoni, Marco en de Claudiu natuurlijk, met een inleg van sloophout. Zoals je van ons gewend bent maken we deze meubelen op maat. Bekende modellen als de kloostertafel en de kasteeltafel hebben we natuurlijk ook in ons assortiment en dan is er ook nog de bartafel: een hoog model met of zonder de eiken barkrukken te bestellen. Nieuwkomer is de kruispoot, een unieke tafel en een stukje vakmanschap!
Vierkante poten, kunnen op verzoek massief zijn maar doorgaans maken we ze van 4 planken zodat ze hol zijn en dus met minimale werking van het hout. Deze kunnen onder of door het eiken tafelblad. (We kunnen de tafel zonodig demontabel maken maar dat kan alleen wanneer de poten onder het blad komen.)
Designtafels maken we ook, van strak RvS met een eiken blad erop. Het tafelblad kan met verstekrand of zonder, met V- groef of juist niet, met inleg van sloophout of zonder.
Standaard zijn onze modellen 78 cm hoog met 69 cm ruimte in de hoogte voor de stoelen met armleuningen. Bij de RvS modellen heb je iets meer ruimte.
Eiken tafels moeten sowieso worden behandeld tegen vlekken. Wij kunnen dit voor je doen met 2-componenten olie en dan heb je keuze uit verschillende tinten. Je mag het natuurlijk ook zelf doen. Daarnaast is het gewenst om vloeibare meubelzeep voor eiken te gebruiken, dit maakt schoon en voedt tevens het hout. Dit mag pas na een paar weken gebruikt worden, nadat de olie goed ingetrokken en gehard is.

Tot slot nog even dit: hout is een natuurlijk materiaal en iedere boom is uniek in kleur, patroon en structuur. Ondanks onze professionele behandeling van het eik, is het normaal dat er verschillen zijn tussen de houten delen onderling en ook de kleur kan iets verschillen van de modellen op de website.